وحید قاسمی افزود: در سالهای 1398 و 1399 کلنگ زنی و احداث ایستگاه دوم آتش نشانی واقع در میدان نماز انجام و با سرعت، ساختمان شماره 2 ایستگاه آتش نشانی ساخته شد و تجهیزات موردنیاز خریداری و در آن قرار گرفت و این ایستگاه فعال شد. در حال حاضر شهر خمین دو ایستگاه آتش نشانی دارد که ایستگاه شماره یک در میدان سرداران و ایستگاه شماره 2 در میدان نماز، جنب ایستگاه گاز CNG قرار دارد.
وی اضافه کرد: شهرداری خمین، 13 آتشنشان و پرسنل آتشنشان دارد که از این تعداد 4 نفر آتشنشان تخصصی هستند و مابقی به عنوان پرسنل شامل راننده، نگهبان، تلفن چی و ... فعالیت دارند. با توجه به فعالیتها و اقدامات به موقعی که توسط اداره آتش نشانی در وقوع حوادث صورت گرفته، خوشبختانه تاکنون هیچگونه نارضایتی از اداره آتش نشانی شهرداری خمین گزارش داده نشده و رضایتمندی خوبی از عملکرد آتشنشانی وجود داشته است.
ایشان ادامه داد: اداره آتش نشانی، 4 ماشین سنگین آتشنشانی و یک موتور پیشرو و ماشین سبک پیشرو دارد. معمولاً در مواقع بروز آتشسوزی، بایستی ماشینهای سبک و پیشرو اول حرکت کنند و خود را به محل برسانند و اقدامات اولیه جهت مهار آتش را انجام تا ماشینهای سنگین به خاطر تردد سخت ترشان در سطح شهر خود را به محل حادثه برسانند و عملیات اطفاء حریق را انجام دهند.
قاسمی عنوان کرد: شهرداریها بایستی فقط محدوده شهر را پوشش دهند، اما با توجه به عدم وجود امکانات در روستاها و کمبود امکانات شهرداری قورچی باشی و دهستانهای بالا و پایین دستی، اداره آتشنشانی شهرداری خمین علاوه بر سطح شهر، روستاها را هم پوشش داده و عملیات اطفاء حریق را حتی در دوردستترین روستاها انجام میدهند و حتی بسیاری از موارد آتشسوزی مراتع را در فصل پاییز پوشش داده است.
او بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات آتشنشانی، کمبود نیرو است. شهر خمین با توجه به وسعت و جمعیت بایستی حداقل 27 آتشنشان تخصصی داشته باشد، اما متأسفانه با توجه به عدم جذب نیرو و عدم امکان جابجایی نیروهای آتش نشانی از شهری به شهر دیگر، تعداد 4 نیرو وجود دارد که نسبت به سطح شهر و دامنه عملکرد اداره آتشنشانی این تعداد نیرو بسیار کم است و بایستی چارهاندیشی کرد و تعداد نیروها را افزایش داد.
معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین در ادامه اظهار داشت: معمولاً در سوانح جادهای نیز اداره آتشنشانی شهرداری در محل حضور پیدا میکند و نسبت به اطفاء حریق اقدام و به افراد سانحه دیده و یا گیر کرده در تصادفات نیز کمک میکند. اداره آتش نشانی شرح وظایف بسیار گستردهای را بر عهده دارد، از اطفاء حریق در منازل که مهمترین وظیفه اداره آتش نشانی است تا وظایف بسیار کوچک و جزئی تر مانند گرفتن مار یا حیوانهای موذی در منازل را پوشش می دهد.
ایشان عنوان کرد: شهروندان با تماس 24 ساعته با شماره تلفن 125 آتش نشانی، می توانند موارد آتشسوزی را به اداره آتش نشانی گزارش داده که در اسرع وقت مسئولین و پرسنل آتش نشانی بایستی در محل حادثه حضور بهم رسانند. گاهی اوقات در سطح شهر بخصوص در ایام چهارشنبهسوری که شهر شلوغ و یا تعداد سوانح و حوادث آتش سوزی زیاد است و شهروندان تماسهای بسیار زیادی با ایستگاه آتشنشانی میگیرند، ممکن است حضور پرسنل آتشنشانی کمی با تأخیر صورت پذیرد، زیرا شهرداری 4 ماشین آتشنشانی بیشتر ندارد و ممکن است این ماشینها در حادثه باشند و به حادثه بعدی با تأخیر برسند، لذا از شهروندان محترم خواهش داریم زمانی که آتش سوزی و یا تعداد آتش در سطح شهر زیاد است مواردی که بزرگتر و حادثه خیزتر هستند را به آتش نشانی اطلاع دهند. در صورت تماس با سامانه 125 پرسنل در اسرع وقت در محل حادثه حاضر خواهند شد.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در سوانح تصادف که بوجود می آید، اگر فردی در ماشین گیر افتاده باشد، بهترین راهکار که مردم و شهروندان می توانند داشته باشند، تماس با سامانه 125 و اطلاع رسانی به اداره آتش نشانی شهرداری جهت حضور در محل و کمک به فرد آسیب دیده می باشد. ضمناً سقوط در چاه، ریزش آوار خانه ها بر روی افراد و ... از مواردی هستند که اداره آتشنشانی می تواند سریعاً در محل حاضر و به حادثه دیدگان کمک کند.
قاسمی اذعان نمود: اداره آتشنشانی در سنوات گذشته تعدادی همیار آتش نشان را آموزش داده که این افراد از نظر استخدامی هیچگونه رابطه استخدامی با شهرداری ندارند و تنها افرادی هستند که می توانند در سوانح به همشهریان کمک کنند که این کمک بدون دخالت شهرداری است، چون آموزش دیدهاند و سطح علمی آنها بالاتر است و در مواقع بروز حادثه میتوانند به همشهریان عزیز کمک نمایند.
ایشان در خصوص استفاده از ظرفیت خیرین، گفت: یکی از مهمترین مسائلی که وجود دارد، این است که برخی وسایل و تجهیزات آتشنشانی هزینههای بالایی دارند که خرید برخی از این اقلام از عهده شهرداری خارج است، مانند نردبان هیدرولیکی جهت استفاده در مساکن چند طبقه و در ساختمانهای بلندمرتبه که پرداخت این هزینه از عهده شهرداری خارج است، لذا یکی از بهترین راهکارها استفاده از ظرفیت خیرین محترم جهت خرید نردبان هیدرولیکی، ستهای نجات در چاه، ستهای لباسهای ضدحریق و .... برای اداره آتش نشانی است. خیرین عزیز می توانند به اداره آتش نشانی شهرداری مراجعه و نسبت به خرید برخی اقلام و در اختیار قرار دادن آن به اداره آتشنشانی، اقدام نمایند.
او افزود: حدود 2 سال گذشته عملیات شارژ کپسول و فروشگاه ایمنی شهری در اداره آتش نشانی شهرداری تأسیس گردید، ولی با توجه به اینکه تعداد پرسنل اداره آتش نشانی کم بود و تنها برای امور اطفاء حریق می توانستیم از این افراد استفاده کنیم و بایستی نیروها همیشه آماده برای انجام اطفاء حریق و حضور در صحنه باشند؛ لذا اجباراً فروشگاه آتشنشانی شهرداری تعطیل شد. همچنین مورد مهمتر اینکه در زمان افتتاح فروشگاه، هیچگونه مغازه و یا مرکزی جهت فروش وسایل و تجهیزات ایمنی شهری و وسایل آتش نشانی وجود نداشت، ولی در حال حاضر حدود 3 فروشگاه در سطح شهر وجود دارد که می توانند نیاز شهر را تأمین کنند و شهروندان مشکلی در خصوص تأمین وسایل ندارند، به همین خاطر فروشگاه اداره آتش نشانی تعطیل شد.
قاسمی در رابطه با جذب نیرو، بیان داشت: جذب نیرو بر عهده شهرداریها نیست و هر چند سال یکبار به صورت نیمه متمرکز و از طریق سازمان سنجش و البته شهرداری به مرور زمان به استانداری اعلام نیاز می کنند و هنگامی که آزمون نیمه متمرکز قرار است برگزار شود، جذب نیرو را که ما از قبل اعلام کرده ایم در سازمان سنجش اعلام و بر اساس جذب نیروی شهرداری ها آزمون برگزار می شود و با آزمون، افرادی که نمره علمی حدنصاب را کسب کرده باشند، می توانند مراحل بعدی جذب را طی کنند. ضمناً اداره آتش نشانی مکاتبات بسیار زیادی را با استانداری در خصوص کمبود نیرو انجام داده است.
ایشان ادامه داد: همچنین مشکل دیگر که وجود دارد این است که نقل و انتقال نیروهای آتش نشانی از یک شهرداری به شهرداری دیگر فوق العاده سخت است و امکان پذیر نیست و نیروها نمی توانند جابجا شوند، لذا با این کمبود نیرو و ظرفیتی که وجود دارد فعلاً بایستی وظایف را انجام دهیم تا انشاءالله در سنوات آینده جذب نیرو به صورت قانونی انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام گرفته توسط اداره آتش نشانی در شش ماهه اول سال جاری، گفت: آتش نشانان شهرستان در شش ماهه ابتدایی امسال بیش از 263 عملیات آتش نشانی انجام داده اند.
قاسمی بیان کرد: بیشترین عملیات آتش نشانان در 6 ماهه اول سال جاری، مربوط به اطفاء حریق با 165 عملیات بوده و با توجه به اینکه در فصل گرم سال قرار داشتیم، بیشترین اطفاء حریق مربوط به مزارع کشاورزی بوده است.
ایشان خاطرنشان ساخت: مهمترین نیاز ایستگاه آتش نشانی خمین زنده یاب، موتور برق، نردبان هیدرولیک و ست بادی جهت آواربرداری است.