معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین با گرامیداشت هفته دولت، اظهار نمود: یکی دیگر از مقوله های مهم در معاونت خدمات و ایمنی شهری، بحث زیباسازی شهر و یا واحد سیما و منظر شهری است که شهروندان محترم ملاحظه کردهاند که در چند سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی در بحث زیباسازی شهر رخ داده است از جمله پوشاندن مناظر نازیبای شهر مثل دیوارهایی که قبلاً پر از تراکت، اعلامیه، اطلاعیه و ... بود که آنها را رنگآمیزی و نقاشی دیواری انجام شده و این عمل توانسته در چهره شهر تأثیرگذار باشد و توانسته شهر خمین را بین شهرهای استان مرکزی شاخص نماید و بسیاری از شهرداریهای دیگر از ظرفیت خمین در بحث زیباسازی الگوبرداری کردند.
دکتر وحید قاسمی افزود: نقاشی دیواری در سطح شهر خمین توسط هنرمندان شهر انجام شده و توانستهایم برای فارغ التحصیلان رشتههای هنر، گرافیک، نقاشی و ... اشتغال کوچکی ایجاد کنیم و و آرشیو بسیار خوبی از هنرمندان شهر ایجاد نماییم و این افراد را به شهرهای همجوار و حتی شهرهای استانهای دیگر معرفی کنیم که از این ظرفیت استفاده میکنند. نقاشی دیواری در اکثر شهرها در حال گسترش است.
وی اضافه کرد: یکی از مسائلی که از گذشته بر جای مانده بحث دیوارنویسی است که دیوارنویسی از نظر سیما و منظر شهری و زیباسازی شهری منسوخ شده و بیشتر باید مناظر و نقاشی دیواری انجام شود و بتواند مفاهیم را در قالب نقاشی و تصویر به شهروندان ارائه دهیم که بازخورد آن بسیار خوب بوده و توانسته رضایت شهروندان را به دست آورد.
ایشان عنوان کرد: یکی دیگر از مسائل مهم در بحث زیباسازی، آذینبندی شهر بخصوص در اعیاد و مناسبتهای ملی و مذهبی است که توانسته بسیار مؤثر باشد. ضمناً بحث فضاسازی شهر، وظیفه شهرداری است، هرچند از سایر ارگانها که مسئولیت مستقیم دارند در خصوص زیباسازی شهر دعوت کردیم که در زمانهای مختلف کمک شهرداری کنند و در آذینبندی شهر سهیم باشند تا بتوانیم شهری زیباتر داشته باشیم.
باید عرض کنم آذینبندی شهر هزینه بالایی دارد (مانند خرید ریسه، پارچه و ...) و همچنین نورپردازی شهر و بحث انشعابات برق موجود در شهر هزینه بالایی برای شهرداری دارد؛ لذا از شهروندان محترم خواهشمندیم که از تخریب این نوع وسایل مانند پارچهها، پرچمها، ریسههای پارچهای و ریسههای نوری جلوگیری کنند و اجازه ندهند برخی اشخاص نسبت به تخریب این اموال اقدم کنند تا شهرمان پایدار، زیبا و بروز باشد.
قاسمی بیان داشت: یکی دیگر از کارهایی که واحد سیما و منظر شهری (زیباسازی) انجام میدهد، ساماندهی و نامگذاری کوچهها و معابر است. هر کدام از شهروندان که کوچهها و خیابانهای آنها بدون نام است میتوانند به شهرداری مراجعه کنند و درخواست مکتوب ارائه دهند تا ضمن مکاتبه با شورای شهر، نسبت به نامگذاری و نصب تابلوی کوچه و خیابان اقدام شود. معمولاً اتفاق میافتد که در برخی از کوچهها علیرغم نامگذاری و نصب تابلو، متأسفانه تابلوها به سرقت میروند که این باعث مشکلاتی در شهر میشود چه از نظر اداره پست که بخواهد به درب منازل مراجعه کند و چه از نظر آژانسهای مسافربری مانند تاکسیها که نمیتوانند آدرس را پیدا کنند و یا سایر امور خدماتی مانند ماشینهای آتش نشانی، لذا از شهروندان تقاضامندیم که به شهرداری مراجعه کنند و ضمن ارائه درخواست مکتوب، شهرداری در اسرع وقت نسبت به نصب تابلوی کوچه و خیابان اقدام می کند.
او ادامه داد: یکی از مسائل مهم امروز در بحث نامگذاری، همسان سازی نامگذاری و یا هماهنگ کردن نامگذاری است که البته نام شهدا در اولویت است، اما برای سهولت در آدرس دادن و پیدا کردن آدرس همگامسازی و همسانسازی انجام شده است. به عنوان مثال یک خیابان را معیار اصلی قرار میدهیم مانند بلوار شهیدبهشتی که برای کوچههای آن علیرغم داشتن نام شهید، اعداد یک تا انتها انتخاب شده است که بر این اساس نامگذاری کوچهها را انجام می دهیم که میتواند در سهولت پیدا کردن آدرس به وسیله شهروندان بسیار مؤثر باشد.
معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین گفت: موضوع دیگر در بحث زیباسازی، تبلیغات محیطی است که تبلیغات محیطی در هر نوع و شیوه خودش در سطح شهر بر عهده شهرداری است، لذا از شهروندان درخواست داریم برای هرگونه تبلیغ اعم از ملک تجاری، مراکز درمانی و یا هرگونه کالا و خدماتی که می خواهند تبلیغات کنند، بایستی به شهرداری مراجعه کنند و مجوز لازم را اخذ کنند؛ در غیر این صورت شهرداری بر اساس قوانین خاص نسبت به جمعآوری آن تبلیغ اقدام می کند که این می تواند به ضرر یک کاسب و یا شهروند باشد.
ایشان افزود: بحث تبلیغات محیطی و بهره برداری از پایه بیلبوردهای شهرداری به بخش خصوصی واگذار شده و تبلیغات محیطی را انجام می دهد و هرگونه نیاز به نصب تابلو، بیلبورد و بنر وجود داشته باشد، می توانند به بهرهبردار مراجعه کنند و بهرهبردار نیز بایستی بر اساس قیمت اعلام شده و عوارضی که شورای شهر خمین مصوب نموده، نسبت به نصب آن بنر اقدام کند و پیمانکار حق دریافت وجه اضافه را ندارد.
قاسمی توضیح داد: موضوعی که باید در خصوص نصب بنر خدمت شهروندان محترم عرض کنم، این است که حتماً قبل از نصب بنر بایستی طرح بنر بر روی یک برگه A4 و یا A3 پرینت گرفته شود و به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه و تاییدیه های لازم را جهت نصب آن بنر از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ نماید و سپس نسبت به نصب بنر اقدام نماید و از ارائه هرگونه بنر با طرحها و مضامین خلاف مقدسات و یا وجود چهرهها، کالا و خدمات ناهنجار جلوگیری به عمل میآید و اداره ارشاد مستقیماً بر این موضوع نظارت کامل دارد. ضمناً در بنرها نباید از کلمات خارجی استفاده شود و باید از کلمات و مفاهیم ایرانی و اسلامی استفاده گردد.
این مقام مسئول اذعان داشت: موضوع دیگر که در واحد سیما و منظر شهری اهمیت دارد نصب مبلمان شهری شامل نیمکت ها، تاب، سرسره و وسایل پارکی است که بر عهده واحد سیما و منظر شهری (زیباسازی شهری) است. خواهش بنده این است که شهروندان هنگامی که مشاهده کردند هر کدام از مبلمان شهری که تحت تملک شهرداری است، آسیب دیده و یا شکسته شده و یا به سرقت رفته و برای شهروندان مضر و آسیب رسان است در اسرع وقت به شهرداری مراجعه و یا با سامانه 137 اطلاع رسانی کنند تا شهرداری نسبت به برطرف نمودن عیب اقدام نماید و از آسیب رساندن به شهروندان جلوگیری به عمل آید.
وی اضافه کرد: در چند سال گذشته در سطح پارکها اکثراً وسایل فلزی بود، هرچند وسایل فلزی طول عمر و دوام زیاد داشتند؛ لیکن به خاطر استانداردسازی و امنیت جان شهروندان طبق مصوبات اداره استاندارد استان مرکزی اکثر وسایل فلزی جمعآوری شد و شهرداری با هزینههای بسیار بالایی نسبت به خرید ستهای پلی اتیلن و وسایل ایمن و استاندارد اقدام نموده که این وسایل میتواند باعث حفظ جان شهروندان باشد. بحث دیگر این است که وسایل پلیاتیلن طول عمر کمتری دارند و آسیبپذیرتر هستند که میتواند به شدت مضر باشد. در صورتی که شهروندان میبینند که یک ست پلی اتیلن و یا وسیله بازی آسیب دیده حتماً به شهرداری اطلاع داده شود تا شهرداری نسبت به اصلاح آن اقدام کند.
قاسمی در ادامه گفت: یکی دیگر از مسائلی که در پارکها انجام می شود، نصب ستهای ورزشی است که ستهای ورزشی به دلیل داشتن قطعات بسیار زیاد هر چند با هزینه بسیار بالایی خریداری و نصب می شوند، ولی ممکن است بر اساس استفاده ای که از آنها می شود زود آسیب ببینند. تقاضای بنده این است که در صورت آسیب دیدن این ست ها شهروندان به شهرداری مراجعه و اطلاع رسانی کنند تا عیوب آنها برطرف شود.
ایشان خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از مسایلی که در طی سه سال اخیر در پارکها انجام شده، نصب چمنهای مصنوعی است. چمن مصنوعی در پارکهای بعثت، فضیلت، لاله و شهید بهشتی احداث شده که این چمنهای مصنوعی برای استفاده عموم مردم است و به قشر خاصی اختصاص ندارد. خواهش بنده از شهروندان محترم این است که نسبت به حفظ و نگهداری چمن مصنوعی کوشا باشند و از اختصاصی کردن زمین چمن مصنوعی جلوگیری به عمل آید. همچنین با توجه به اینکه چمن در مجاورت منازل شهروندان قرار دارد ساعت استفاده از چمن در فصل تابستان حداکثر تا ساعت 30 : 11 شب است و بعد از این ساعت چمن را ترک کنند و تا ساعت 8 صبح به چمن مراجعه نداشته باشند تا باعث سلب آرامش همسایگان پارک نشود و نارضایتی از طرف شهروند به وجود نیاید.