معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین گفت: یکی از مقوله های مهم در بحث معاونت خدمات و ایمنی شهری؛ موضوع خدمات و نظافت شهر است.
وحید قاسمی افزود: با توجه به اینکه شهر خمین منتسب به نام حضرت امام خمینی(ره) میباشد، باید یک شهر تمیز و پاکیزه باشد و در خور و شأن نام حضرت امام(ره) و مردم عزیز نگهداری شود.
وی اضافه کرد: شهر خمین با وسعت 1400 هکتار و حدود 75 هزار نفر جمعیت شهری با تولید پسماند و زباله بسیار زیاد است. متوسط تولید پسماند یک شهرنشین در ایران یا سرانه تولید پسماند شهری حدود 400 تا 600 گرم است که در خمین حداکثر میزان یعنی 600 گرم است و متوسط تولید پسماند در روز حدود 40 تا 45 تن پسماند است.
قاسمی ادامه داد: در شهر خمین حدود 750 سطل مکانیزه بزرگ جانمایی و استقرار یافته که به بحث بهداشت عمومی شهر کمک میکند، لذا از شهروندان محترم خواهشمندیم برای افزایش میزان پاکیزگی شهر حتماً زبالهها و پسماندهای خود را داخل سطلهای مکانیزه قرار دهند.
معاونت خدمات و ایمنی شهری عنوان کرد: همچنین از شهروندان عزیز درخواست داریم در صورتی که زبالههایی غیر از پسماند خانگی مانند علفهای هرز باغچهها، شاخههای هرس شده درختان و ابزار بزرگ مثل گلیم، فرش کهنه و ... دارند، اینها را داخل سطلهای مکانیزه قرار ندهند و حتماً به شهرداری اطلاع دهند تا ماشینهای حمل زباله مخصوص که به صورت نیسان هستند، این زبالهها را مستقیماً به محل دفن انتقال دهند.
این مقام مسئول اظهار نمود: اجسام بزرگ مانند میز، مبل، صندلیهای شکسته، وسایل کهنه آشپزخانه چند عیب برای بحث پسماند و جمعآوری پسماند دارند: یکی اینکه این وسایل بزرگ وقتی داخل سطلهای مکانیزه قرار داده میشوند، چون سطلها به صورت مکانیزه تخلیه میشوند جکهای هیدرولیک حمل ماشین زباله را خراب میکنند، میشکنند و باعث میشوند که کارایی جمعآوری پسماند به شدت کاهش پیدا کند. همچنین زمانی که این وسایل به کارخانه بازیافت انتقال داده و در دستگاه ترامیناتور (خردکننده زباله) ریخته میشوند، باعث میشود که چکشها و سایر اجزاء دستگاه ترامیناتور آسیب ببیند و کارایی سیستم بازیافت به شدت کاهش پیدا کند، لذا خواهشمندیم که همشهریان عزیز پسماندهای خانگی و آشپزخانه خود را داخل سطلهای مکانیزه قرار دهند.
وی تصریح نمود: سطلهای مکانیزه بایستی در دورههای مناسب شستشو داده شوند و از ریختن خاک و مصالح ساختمانی مانند گچ و سیمان به داخل سطلها جلوگیری شود.
قاسمی یادآور شد: بسیاری از شهروندان در فصل تابستان از بوی نامناسب سطلهای مکانیزه گلایه مند هستند که این یک خواسته و مطالبه بحق شهروندان است. یکی از دلایل اصلی بوی نامطبوع سطلهای مکانیزه، ریختن خاک و مصالح ساختمانی داخل سطلها است، به این دلیل که شیرابه ضایعات، مواد پلاستیکی و مواد آلی توسط این خاک و گچ جذب میشود و یک حالت سیمانی و بسیار سفت و محکم در سطلها ایجاد میشود و از تخلیه آنها توسط ماشین حمل زباله جلوگیری می گردد و در روز با افزایش دما، باعث می شود زبالهها و ضایعات بوی متعفن به خود بگیرند و به مرور زمان این ضایعات باعث خورندگی و فرسایش کف سطل میشود و این فرسایش باعث میگردد که کف سطل فرسوده و شکسته شود و شیرابه به درون فضای شهر بخصوص زیر سطل نفوذ پیدا کند.
ایشان افزود: اخیراً برای جلوگیری از انتشار بوی سطلها، از آهک استفاده کردهایم و زیر اکثر سطلهای زباله سطح شهر بخصوص آنهایی که شیرابه زیادی از آن خارج میشود، آهک پاشی کردهایم که انجام این کار باعث ضدعفونی شده و همچنین از انتشار بوی بد جلوگیری میکند و باعث میگردد که بوی نامطبوع کاهش پیدا کند.
معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین در ادامه اذعان نمود: درخواستی که از شهروندان محترم داریم، این است در صورتی که سطلی در سطح شهر بیش از حد شیرابه از آن خارج شد و یا چرخهای سطل شکسته و یا پوسیدگی باعث شد که سطل سوراخ شود. در اسرع وقت با سامانه 137 شهرداری تماس حاصل نمایند و موضوع را به اطلاع مسئولین امر برسانند تا نسبت به تعویض و یا اصلاح سطل زباله اقدام شود.
وی خاطرنشان ساخت: موضوع دیگر، جمعآوری زبالهها در شب است که در 6 ماهه اول سال از ساعت 30: 9 شروع و تا زمانی که زبالههای کل شهر جمعآوری شود، ادامه پیدا می کند که این کار توسط 6 کامیون جمعآوری زباله انجام میگیرد. کلیه کامیونهای حمل زباله شهرداری مجهز به دستگاه GPS هستند و امکان بررسی و برآورد کرد که زبالههای کدام کوچه توسط ماشین حمل زباله جمعآوری شده است. در صورتی که زباله کوچهای جمع آوری نشده باشد، شهروندان محترم با سامانه 137 شهرداری تماس بگیرند و به اطلاع مسئولین مربوطه برسانند تا ارزیابی لازم انجام شود و بتواند بر روی کیفیت کار تأثیرگذار باشد.
قاسمی اظهار داشت: خواهش دیگر بنده از شهروندان محترم این است که حتماً زبالههای منزل خود را سر موعد مقرر پشت درب منازل و یا داخل سطلهای مکانیزه قرار دهند. در صورتی که ماشین حمل زباله از یک خانهای گذشته باشد به هیچ وجه به خاطر وسعت شهر قادر به بازگشت و انجام مجدد جمعآوری زباله نیست، لذا خواهشمندیم که زبالهها را در موعد مقرر در بیرون از منزل قرار دهند. همچنین اگر خیلی هم زودتر از موعد مقرر باشد ممکن است کیسههای زباله توسط گربهها و سگ های ولگرد پاره شوند و یک کار و مشغله مضاعف برای پرسنلی که در شب در حال جمعآوری زباله هستند، ایجاد شود. ضمناً در 6 ماهه دوم سال کار جمع آوری زباله و پسماندها از ساعت 30 : 8 شب شروع میشود.
معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین در خصوص نظافت شهر، گفت: یکی از مهمترین مقولههای خدمات شهری، رفت و روب و نظافت شهر است. در سال 1401 شهر بر اساس شرایط فنی قرارداد به دو بخش با محوریت رودخانه مرکزی شهر تقسیمبندی شد؛ یکی قسمت شمالی شهر که شامل میدان انقلاب، میدان 15 خرداد و قسمت غربی رودخانه میشود و دیگری قسمت جنوبی که شامل بلوار شهیدبهشتی و ... میشود که با 2 پیمانکار و نیروی انسانی مجرب، عملیات رفتوروب انجام میشود. ضمناً عملیات رفتوروب برای جلوگیری از گردوخاک و پارک کمتر وسایل نقلیه در سطح شهر عمدتاً در شب انجام میگردد.
قاسمی بیان کرد: خواهش بنده از شهروندان این است که نظافت را تحت نظر بگیرند و اگر کوچه و خیابانی به مدت طولانی نظافت نشد حتماً با سامانه 137 شهرداری تماس بگیرند و مراتب را گزارش دهند. کارشناسان ما در اسرع وقت از محل بازدید به عمل می آورند و تذکرات کتبی و لازم به پیمانکار جهت نظافت سطح شهر داده می شود.
وی افزود: معمولاً کارگر هر پست بایستی اقدام به جاروب زنی کند و زباله ها، خاکروبه ها و ضایعات موجود در کوچهها و خیابانها را جمع آوری و یک کارگر دیگر به وسیله بیل و فرغان نسبت به جمع آوری کُپه اقدام کند. کارگر حق ریختن این کُپهها و خاکروبهها را به داخل جداول، فضای سبز و سطلهای زباله ندارد و هر کُپه باید به داخل فرغان انتقال داده شود و خاکروبهها توسط نیسان به محل دفن واقع در منطقه حسن فلک انتقال داده شوند، چون هر کُپهای که داخل جداول ریخته شود باعث نازیبایی چهره شهر، جمع شدن فاضلاب، مسدود شدن ورودی پلها، آبگرفتگی در زمان بارندگی و ... میشود، لذا درخواست داریم که اگر شهروندی ملاحظه کرد که کارگری این کار را انجام میدهد با سامانه 137 شهرداری تماس حاصل نماید و مسیری را که این اقدام در آن انجام شده است اطلاعرسانی کند تا ما تذکرات لازم را به کارگر بدهیم.
این مقام مسئول گفت: موضوع دیگری که شهروندان از آن گلایه مند هستند، رهاسازی فاضلاب منازل و یا آب درون حیاط به داخل کوچه، پیادهرو و جداول است که این امر میتواند به بحث بهداشت عمومی شهر ضربه بزند. از شهروندان محترم درخواست داریم که قوانین بهداشتی را رعایت کنند و از رهاسازی فاضلاب منازل به داخل پیادهرو جلوگیری نمایند که این موضوع از نظر قوانین اداره بهداشت، تهدید علیه بهداشت عمومی به حساب میآید و قابل پیگیری است؛ لذا از شهروندان محترم درخواست داریم که از رهاسازی فاضلاب جلوگیری نمایند. در صورتی که همشهریان مشاهده میکنند که فاضلاب آشپزخانه و حمام شهروندی به داخل جداول رها شده است حتماً به اداره بهداشت و یا به شهرداری مراجعه کنند و مراتب را کتباً اعلام تا پیگیریهای لازم به عمل آید.
وی تصریح کرد: برخی از مغازهها، سوپرمارکتها و تعمیرگاههای مجاز سطح شهر در صورت انجام تعمیرات، معمولاً قطعات مازاد و بلااستفاده خود را داخل جداول می اندازند که این کار باعث تجمع آفات و بیماری در درون جداول و همچنین مسدود شدن جلوی درب پلها میشود که این امر باعث جمع شدن آب و ایجاد بوی تعفن در داخل جداول میگردد. ضمناً این مشکل را می توان با قرار دادن یک سطل زباله حل کرد.
معاونت خدمات و ایمنی شهری شهرداری خمین اظهار داشت: از دیگر مسائل خدمات شهری، هرس پاییزه و زمستانه درختان منازل است. مالکین محترمی که در حیاط منزل خود درخت میوه دارند، درخواست ما این است که در زمان هرس، شاخههای بریده و هرس شده را خود فرد به منطقه حسن فلک و یا به مناطق مُجازی که شهرداری مشخص کرده است؛ انتقال دهند و از ریختن آنها به داخل معابر شهر جلوگیری کنند، معمولاً بعد از مدتی آتش زده می شوند که دود حاصل از آن باعث آزار و اذیت مردم می شود و یا به تأسیسات شهری مانند لوله های آب، برق، گاز و نمای ساختمانها آسیب میرساند.